Свято-Миколаївський собор, м.Бердичів
 
     
 
 

Церква - це Дім Божий, в якому ми знаходимо та отримуємо спасіння...

У сучасному світі спостерігається втрата духовних цінностей і православних традицій. Відповідно до соціальної концепції церкви, ЗМІ грають велику роль у житті кожної людини. Ми дізнаємося щось цікаве для себе з різних джерел: з газет або журналів, телебачення чи мережі Інтернет. Цей сайт висвітлює загальні церковні новини та події з життя парафій Бердичівського благочиння.

Новини

«Про в’язнів пам’ятайте, немов би ви самі були в кайданах із ними…»

Три Спаса відсвяткував православний люд: Медовий (свято Винесення Чесних древ Животворящого Хреста Господнього), Яблучний (Преображення Господнє) та Горіховий (свято на честь Нерукотворного Образу Христа Спасителя ). Серпень – благодатна пора, найщедріша в році, коли люди збирають урожай і вшановують дари природи: яблука, мед та горіхи. З давніх-давен у народі живе хороша і добра традиція: ділитися необхідним із ближніми своїми. Цю глибоку мудрість, якою наповнена православна віра, пам’ятають прихожани Свято-Миколаївського собору міста Бердичева, щороку надсилаючи засудженим виправної колонії (№ 70) смачні подарунки й вітаючи їх із улюбленими празниками.  

 «Про вязнів памятайте, немов би ви самі були в кайданах з ними», – сказано у Святому Письмі. «У в'язниці Я був, і прийшли ви до Мене…» – цими словами Господь нагадує нам, що у місцях позбавлення волі знаходяться ті, що колись оступилися, зійшли на хибний шлях. Нині вони зазнають скрути й потерпань та потребують допомоги, потребують співчуття. Дуже важливо, говорить настоятель Святого Василія Великого домового храму на території Бердичівської виправної колонії (№ 70) протоієрей Зіновій Ромах (голова пенітенціарного єпархіального відділу), щоб засуджені стали на шлях виправлення: «У серпневі свята ми даруємо одне одному освячені плоди й одночасно – свою радість та турботу, ділимося врожаєм із бідними, вбогими й стражденними. Силами парафіян Свято-Миколаївського собору для мешканців установи виконання покарань зібрано і передано фрукти, овочі, мед та різні солодощі. Це давня традиція православ’я, яка триває з року в рік. Вона оживляє віру, зміцнює духовно та наповнює серця всеохоплюючим почуттям любові».

Серпень називають передднем осені. Останній місяць літа багатий на чудові дари природи: цієї щедрої пори стигнуть соковиті груші, ароматні сливи, духмяні яблука, різні ягоди та горіхи, смачні кавуни та дині. Літо приносить свої подарунки всім людям, незалежно від того, де вони знаходяться, якого віку й статі, характерів та уподобань. Ті, що в ув’язненні, далеко від дому і близьких, мають достатньо часу, щоб переосмислити пройдений шлях, зробити правильні висновки з помилок минулого і постаратися добрими справами та вчинками домогтися того, щоб скоріше повернутися в свої сім'ї.

Нехай же кожний день тих, хто перебуває за гратами, освячується молитвою, ведучи до оновлення й очищення душі. Божого їм милосердя і терпіння, здоров’я тілесного та духовного.

Вікторія Кучерява, прес-секретар Бердичівського благочиння

Content Management Powered by CuteNews
Новини
menu 1
menu 2
Православний молодіжний центр
 
Календар в розробці...
Вхід 

     
 
 
2011-2022