Свято-Миколаївський собор, м.Бердичів
 
     
 
 

Церква - це Дім Божий, в якому ми знаходимо та отримуємо спасіння...

У сучасному світі спостерігається втрата духовних цінностей і православних традицій. Відповідно до соціальної концепції церкви, ЗМІ грають велику роль у житті кожної людини. Ми дізнаємося щось цікаве для себе з різних джерел: з газет або журналів, телебачення чи мережі Інтернет. Цей сайт висвітлює загальні церковні новини та події з життя парафій Бердичівського благочиння.

Новини

У Бердичівському благочинні пройшли збори духовенства

З благословення Високопреосвященнішого Никодима, Архієпископа Житомирського і Новоград-Волинського, 26-го жовтня у Бердичівському благочинні пройшли збори духовенства.

Зібрання розпочалося з молитви за упокій раба Божого новопреставленого протоієрея Димитрія Крушеницького, котрий відійшов у вічність уночі 16-го жовтня… Священнослужителі згадували добрим словом благі справи отця Димитрія, який служив Господу до останнього дня…

Голова зібрання, благочинний Бердичівського округу протоієрей Віталій Бойков, поінформував присутніх про питання, що піднімалися на останньому засіданні єпархіальної ради. Зокрема, Владика Никодим акцентував увагу на звершенні соборних богослужінь у храмах і спільної молитви священиків під час престольних свят. Також Правлячий Архієрей наголосив на суворому дотриманні церковної дисципліни. 

На зборах духовенства Бердичівського благочиння було повідомлено про різні події з життя єпархії. Відбулися деякі зміни серед очільників єпархіальних підрозділів: керівником відділу із взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями став Димитрій Новіцький, настоятель Свято-Кириломефодіївського храму смт. Озерного.

Третього січня 2017-го року відбудуться загальні єпархіальні збори, зазначив благочинний Бердичівського округу протоієрей Віталій Бойков. За щорічною традицією з 7-го по 14-е січня проводитимуться благодійні вечори Різдвяних колядок.

Під час зустрічі духовенства благочиння прозвучав звіт про функціонування каси взаємодопомоги «Братська кружка» (відповідальний – протоієрей Роман Натальчук). Священики підтримали протоієрея Анатолія Бочковського та протоієрея Владислава Асафова у зв’язку із хворобою, а також – родини тих братів, котрі опинилися в нелегких життєвих обставинах, проявивши розуміння і співчуття. Крім того, отець благочинний підбив підсумки збору картоплі для потреб нашої армії, подякував усім настоятелям за труди, відзначивши особливу старанність протоієрея Олександра Худякова та ієрея Євгена Дзядуха. В цілому Житомирською єпархією зібрано понад 20 тонн картоплі, допомогу отримають 95-а окрема аеромобільна бригада та інші військові частини.   

Також на зборах духовенства Бердичівського округу йшлося про інші питання життя парафій: правильність ведення церковної документації, інвентаризацію парафіяльного майна та належне утримання храмів.

Вікторія Кучерява, прес-служба Бердичівського  благочиння

 
 
   
   

 

Content Management Powered by CuteNews
Новини
menu 1
menu 2
Православний молодіжний центр
 
Календар в розробці...
Вхід 

     
 
 
2011-2022