Свято-Миколаївський собор, м.Бердичів
 
     
 
 

Церква - це Дім Божий, в якому ми знаходимо та отримуємо спасіння...

У сучасному світі спостерігається втрата духовних цінностей і православних традицій. Відповідно до соціальної концепції церкви, ЗМІ грають велику роль у житті кожної людини. Ми дізнаємося щось цікаве для себе з різних джерел: з газет або журналів, телебачення чи мережі Інтернет. Цей сайт висвітлює загальні церковні новини та події з життя парафій Бердичівського благочиння.

Новини

Божественна Літургія у храмі Різдва Пресвятої Богородиці с. Красівки: з молитвою за мир в Україні

З благословення Високопреосвященнішого Никодима, Архієпископа Житомирського і Новоград-Волинського, у храмах Бердичівського благочиння правляться соборні Богослужіння за мир. У суботу, 26-го листопада, у церкві Різдва Пресвятої Богородиці с. Красівки було звершено Божественну Літургію, яку очолив благочинний округу протоієрей Віталій Бойков.

Дорога до храму довжиною у понад два століття

У 1783-му році у с. Красівці постав величний храм Різдва Пресвятої Богородиці, який радував погляд не лише місцевих мешканців, а й гостей села. Прихожанки Марія Пеньківська та Ніна Кравченко розповідають, що у часи радянської влади старовинну святиню зруйнували: розібрали на чолі з тодішнім головою колгоспу і вивезли: «Деякі древні ікони селянам вдалося врятувати й заховати. Потім люди спорудили капличку, а у 70-х роках минулого століття добудували її. Вже років сорок у цьому храмі правлять Богослужіння». Сільський голова Ігор Апатов переказує історію, почуту від жителів села: «Вночі будівельники потайки принесли хрест зі старої, зруйнованої церкви, і встановили на каплицю. Голова колгоспу звелів зняти його, але чоловіки відповіли, що не знають, як хрест опинився зверху, і нічого робити не стануть. Так і залишився хрест на каплиці». У різні часи в церкві несли пастирське служіння протоієрей Роман Натальчук та ієромонах Авраамій (Кравчук). В останні роки храм прикрашався молитвами і старанними трудами православної громади на чолі з настоятелем – ієреєм Віталієм Замерлюком. Сільський храм розташований біля кладовища. Тут завжди умиротворення і тиша, порушувана молитовним співом… Потрапивши всередину церкви, зрікаєшся суєти та мирських пристрастей, і виникає відчуття захищеності в руках Божих...

Дай, Боже, миру Україні…

У невеликому теплому і затишному храмі на околиці села панувала родинна атмосфера. З тихою молитвою люди схилялися перед давніми іконами. У церкві є також образи, вишиті руками майстринь. Чудову ікону Спасителя, прикрашену бісером, подарувала храму Тетяна Рижих, дочка Марії Пеньківської. Парафіяни з любов’ю та повагою відгукуються про настоятеля церкви ієрея Віталія Замерлюка: «Наш батюшка – рідкісної душі людина. Ревно служить Господу і ближнім. Прихожани тягнуться до скромного священика, отримуючи від нього духовну радість. Отець Віталій – Людина з великої літери».  

Божественну Літургію у храмі звершив благочинний Бердичівського округу протоієрей Віталій Бойков у співслужінні духовенства: настоятеля церкви Різдва Пресвятої Богородиці  с. Красівки ієрея Віталія Замерлюка, ієрея Сергія Гарнаги та клірика Свято-Миколаївського собору м. Бердичева протодиякона Віталія Кльона. До спільної молитви приєднався сільський голова Ігор Апатов – істинно православна людина. Тихо й гармонійно росходився спів кліросу, віруючі зверталися до Господа, просячи миру і спокою землі українській. Благочинний Бердичівського округу протоієрей Віталій Бойков привітав усіх зі святою суботою та подякував за спільну молитву: «На святій землі нашій проливається кров, ми втратили головне благо – мир, заповіданий нам Господом. І сьогодні підносимо молитву за припинення війни, за мир та злагоду». Отець благочинний представив громаді нового священика – ієрея Сергія Гарнагу, а колишньому настоятелю храму, іерею Віталію Замерлюку, – «ревному молитовнику, духовному пораднику і наставнику, стараннями якого всюди, де він служив, творилися і благоприкрашалися храми», подякував за пастирську працю на ниві Христовій.

Цього дня було звершено літію за упокій рабів Божих, які від лютого голоду постраждали, і всіх співвітчизників, хто загинув у роки Голодоморів...

На звітно-виборних парафіяльних зборах обрали нову церковну раду

Після Богослужіння були проведені парафіяльні звітно-виборні збори під головуванням благочинного Бердичівського округу протоієреяй Віталія Бойкова. Церковну раду очолив новий настоятель храму – ієрей Сергій Гарнага. До складу активу обрали старосту – Галину Василівну Рябець, скарбника – Ніну Мусіївну Кравченко, голову та членів ревізійної комісії: Ігоря Адольфовича Апатова та Ніну Михайлівну Коварж і Наталію Валентинівну Шелепу. Отець настоятель закликав усіх берегти віру батьківську, яка витримала різні гоніння та випробування, жити однією духовною родиною.  

Вікторія Кучерява, прес-секретар Бердичівського благочиння

 
   
   
   
 
 
 
   
 
 
   

Content Management Powered by CuteNews
Новини
menu 1
menu 2
Православний молодіжний центр
 
Календар в розробці...
Вхід 

     
 
 
2011-2022