Свято-Миколаївський собор, м.Бердичів
 
     
 
 

Церква - це Дім Божий, в якому ми знаходимо та отримуємо спасіння...

У сучасному світі спостерігається втрата духовних цінностей і православних традицій. Відповідно до соціальної концепції церкви, ЗМІ грають велику роль у житті кожної людини. Ми дізнаємося щось цікаве для себе з різних джерел: з газет або журналів, телебачення чи мережі Інтернет. Цей сайт висвітлює загальні церковні новини та події з життя парафій Бердичівського благочиння.

Новини

«Радійте з тими, хто тішиться, і плачте з тими, хто плаче»: допомога ближнім своїм

Великий піст – час духовного і тілесного відродження, час для посилених молитов, справ милосердя та духовних подвигів.… У дні Великого посту священство і парафіяни Свято-Миколаївського собору м. Бердичева надіслали допомогу тим, хто особливо потребує підтримки: знедоленим, немічним та недужим.  

Минулого тижня до Бердичева знову завітали волонтери Житомирського військового госпіталю на чолі з Ольгою Мартинович. За доброю традицією  зустрілися з духовенством та віруючими, які передали їм продукти для потреб наших захисників, котрі перебувають на лікуванні у медичній установі.

Двадцять п’ятого березня, у суботу 4-ї седмиці Великого посту, люди приходять на заупокійне Богослужіння до храмів, щоб молитовно згадати своїх спочилих рідних та знайомих, залишити поминальні записки і поставити свічки… Після звершення Служби Божої у Свято-Миколаївському соборі м. Бердичева прихожани зібрали хлібобулочні вироби і надіслали декілька мішків підопічним геріатричного пансіонату. Священнослужителі головного храму благочиння протягом багатьох років духовно підтримують мешканців будинку престарілих.  

Святитель Іоанн Златоуст давав важливі поради для правильного посту: «…Якщо побачиш жебрака, подай милостиню, якщо побачиш ворога, помирися, якщо побачиш свого друга щасливим, не заздри… Нехай постують не самі вуста, а й зір, і слух, і ноги, й руки, й все тіло…»

Господь закликає під час посту звершуючи постування не зовні, а в серці, допомагати ближнім своїм і не бути байдужими до проблем інших. Святі отці кажуть: «Любов до ближнього є стезя, що веде в любов до Бога…»

Вікторія Кучерява, прес-секретар Бердичівського благочиння

Content Management Powered by CuteNews
Новини
menu 1
menu 2
Православний молодіжний центр
 
Календар в розробці...
Вхід 

     
 
 
2011-2022