Свято-Миколаївський собор, м.Бердичів
 
     
 
 

Церква - це Дім Божий, в якому ми знаходимо та отримуємо спасіння...

У сучасному світі спостерігається втрата духовних цінностей і православних традицій. Відповідно до соціальної концепції церкви, ЗМІ грають велику роль у житті кожної людини. Ми дізнаємося щось цікаве для себе з різних джерел: з газет або журналів, телебачення чи мережі Інтернет. Цей сайт висвітлює загальні церковні новини та події з життя парафій Бердичівського благочиння.

Новини

Престольний празник зустрів Свято-Петропавлівський храм с. Реї

Щороку 12-го липня у Свято-Петропавлівській церкві с. Реї по-особливому урочисто та радісно вшановується пам’ять Святих славних і всехвальних першоверховних Апостолів Петра і Павла, яких святитель Іоанн Златоуст назвав «стовпами Церкви». І цього літа, в день престольного свята, віруючі у піднесеному настрої поспішали на святкове Богослужіння, яке очолив настоятель Свято-Петропавлівського храму ієрей Євген Дзядух.

Ясного сонячного ранку парафіяни, паломники і гості з Києва, Бердичева, сіл Старого Солотвина та Осикового зібралися на водосвятний молебень. Приїхали й півчі храму Святого Апостола і Євангеліста Іоанна Богослова с. Скаківки, щоб розділити радість святкування. Неподалік старої церкви у Реї зводиться нова, її стіни вже досягли лінії даху, і мешканці села з нетерпінням чекають того часу, коли зустрінуть престольне свято у новому храмі. Батюшка привітав віруючих та окропив святою водою людей і приміщення майбутньої церкви. Панувала атмосфера доброзичливості та любові, гармонії і тепла... Настоятель Свято-Петропавлівського храму ієрей Євген Дзядух звершив Божественну Літургію, йому співслужив настоятель Свято-Хрестовоздвиженського храму с. Старого Солотвина протоієрей Миколай Шпичка. Храм був сповнений людьми, вони звертали свої молитви до Господа, просячи дарувати мир землі нашій, послати милості народу, спокій та злагоду – кожній родині… І в душу просилися слова: «Святі першоверховні Апостоли Петре і Павле, моліть Бога за нас…» Багато прихожан, особливо діток,  приступили до святих Таїнств Сповіді і Причастя…

Хресним ходом люди обійшли навколо храму: з хоругвами і молитовними пісне співами – радісні й щасливі…

Величаємо вас, апостоли Христові Петре і Павле, що весь світ ученням своїм просвітили і всі краї до Христа привели!

Після завершення Хресного ходу настоятель Свято-Петропавлівського храму ієрей Євген Дзядух привітав усіх із престольним святом, подякував за спільну молитву і закликав, споглядаючи життя та подвиг Святих першоверховних Апостолів Петра і Павла, наслідувати їх приклад віри й благочестя: «Як найближчі учні і послідовники Христа вони поширювали Його вчення світом. Як Христос, страждали за віру, але до кінця днів своїх продовжували сповіщати слово Боже. Святий апостол Петро був простим рибаком, він покинув усе і пішов за Спасителем. Маючи ревність велику й палку любов до Господа і проповідуючи віру в Христа, завершив земний шлях, як мученик. Святий апостол Павло теж загинув мученицькою смертю, він залишив нам багато Послань. Із їх сторінок ми можемо постійно черпати науку істинної віри і християнського життя та знаходити втіху для душі…» Священик побажав парафіянам та гостям заступництва Святих першоверховних Апостолів Петра і Павла. 

Невдовзі усіх чекала трапеза під відкритим небом, із любов’ю та турботою приготована місцевими господарочками – парафіянками храму. А потім святкування продовжилося урочистостями із відзначення Дня села Реї.

Вікторія Кучерява, прес-секретар Бердичівського благочиння

   
   
 
 
   
   
   
   

Content Management Powered by CuteNews
Новини
menu 1
menu 2
Православний молодіжний центр
 
Календар в розробці...
Вхід 

     
 
 
2011-2022