Свято-Миколаївський собор, м.Бердичів
 
     
 
 

Церква - це Дім Божий, в якому ми знаходимо та отримуємо спасіння...

У сучасному світі спостерігається втрата духовних цінностей і православних традицій. Відповідно до соціальної концепції церкви, ЗМІ грають велику роль у житті кожної людини. Ми дізнаємося щось цікаве для себе з різних джерел: з газет або журналів, телебачення чи мережі Інтернет. Цей сайт висвітлює загальні церковні новини та події з життя парафій Бердичівського благочиння.

Новини

Православні обухівчани святкували пам'ять Святого Апостола і Євангеліста Іоанна Богослова

Любов Божа об’єднала мешканців с. Обухівки і паломників із м. Житомира, Бердичева та навколишніх сіл, зібравши їх у день пам’яті Святого Апостола і Євангеліста Іоанна Богослова. Православні віруючі святкували престольне свято храму з понад двовіковою історією.

За давньою доброю традицією прочан в Обухівці зустрічали гостинно та урочисто: під церковний дзвін, з хоругвами і святинями храму, з букетами осінніх квітів у руках. Святкове Богослужіння очолив настоятель Свято-Іоанно-Богословського храму с. Обухівки архімандрит Мануїл (Бицик), йому співслужили настоятель Свято-Успенської церкви с. Райгородка ієрей Євгеній Воробйов та священик Житомирського районного благочиння – настоятель Свято-Миколаївського храму с. Станишівки протоієрей Володимир Семенюк. Божественна Літургія була особливо величною, молитовний спів – піднесеним і натхненним. Віруючі з великою увагою слухали слова проповіді отця настоятеля. Архімандрит Мануїл (Бицик) сердечно привітав усіх зі святом: «Іоанн Богослов – найближчий улюблений учень Ісуса Христа. Господь полюбив його за чистоту і відданість Богу. Святий Апостол прославлений Церквою на всі часи, тому що був проповідником Слова Божого, невпинним проповідником любові до Бога і ближніх – світлої та щирої, і засвідчив це своїм життям, будучи прикладом любові для оточуючих. У міру нашої любові нехай будуть між усіма мир, квітне злагода в сім’ях, оселях наших і в рідній країні. Звернемо ж молитовний спів великому і преславному апостолу Іоанну Богослову, другу Христову. Святий Апостоле і Євангелісте Іоанне Богослове, моли Бога за нас!»

Чимало віруючих: побілених сивиною, молодих і зовсім юних – причастилися Святих Христових Тайн.

Після Божественної Літургії був звершений Хресний хід навколо храму, який закінчився молитвою до Святого Іоанна Богослова. Єдиним серцем, єдиними устами люди просили, щоб за його молитвами Господь дарував серцям любов, душам – радість, родинам – спокій і благословенний мир – державі українській…

Святкування продовжилося спільною трапезою – давньою благочестивою традицією, коли на великі та престольні свята всі, хто молився за Богослужінням, поділяли хліб і тепло спілкувалися…

Вікторія Кучерява, прес-секретара Бердичівського благочиння

   
   
   
   
   
   
Content Management Powered by CuteNews
Новини
menu 1
menu 2
Православний молодіжний центр
 
Календар в розробці...
Вхід 

     
 
 
2011-2022