Свято-Миколаївський собор, м.Бердичів
 
     
 
 

Церква - це Дім Божий, в якому ми знаходимо та отримуємо спасіння...

У сучасному світі спостерігається втрата духовних цінностей і православних традицій. Відповідно до соціальної концепції церкви, ЗМІ грають велику роль у житті кожної людини. Ми дізнаємося щось цікаве для себе з різних джерел: з газет або журналів, телебачення чи мережі Інтернет. Цей сайт висвітлює загальні церковні новини та події з життя парафій Бердичівського благочиння.

Новини

Найстарішу парафіянку Свято-Покровського храму с. Закутинців Анастасію Іванівну Лямпук молитовно привітали з 90-річчям!

Найстарішій парафіянці Свято-Покровського храму с. Закутинців Анастасії Лямпук виповнилося 90-років! Двадцять сьомого квітня її молитовно привітала церковна громада на чолі з настоятелем – ієреєм Сергієм Гарнагою.

Історія Свято-Покровського храму розпочалася з 90-х років. До його зведення докладали старання, сили і кошти як самі прихожани, так і небайдужі люди. Серед численних будівничих – і місцева мешканка Анастасія Іванівна Лямпук. Із Божою допомогою у 1993-му постала церква із синіми куполами, згодом освячена на честь Покрови Пресвятої Богородиці.

У Закутинцях Анастасію Іванівну Лямпук, колишнього багаторічного старосту Свято-Покровського храму, з повагою називають його живою історією. Вона й досі з трепетом згадує, як будували церкву всім селом. Разом з іншими закутчанами сімейство Лямпуків власноруч займалося всіма роботами, аби храм був зведений. Анастасія Іванівна зберігає в пам’яті важливі сторінки історії сільської церкви: святкові і буденні події та людські долі. З храмом пов’язане все її життя, вона не уявляє себе без нього... У церковного старости – троє дітей, 8 онуків і 10 правнуків – велика і дружна родина, вихована в дусі православних традицій

Зранку у Свято-Покровській церкві зібралися віруючі, щоб привітати Анастасію Іванівну Лямпук із 90-річчям. Вони люблять та шанують довгожительку – істинно віруючу людину, доброзичливу та чуйну. Приїхали й парафіяни з інших сіл, з якими жінка колись співала у храмі. На Богослужінні вони знову піднесли свої молитви до Господа, приєднавшись до півчих та утворивши хор. Анастасія Іванівна, згадавши минулі часи, зворушена увагою і теплом спогадів, не могла стримати сліз…. Настоятель храму ієрей Сергій Гарнага звершив подячний молебень і звернувся до ювілярки зі словами сердечних поздоровлень: «Щиро зичимо Вам тілесних і душевних сил, світлої радості і Божої милості. Нехай Господь береже і благословляє Вас. Многая і благая Вам літа!»

Після Богослужіння винуватицю святкової події чекали частування і задушевне спілкування у колі духовної родини.

Вікторія Кучерява, прес-секретар Бердичівського благочиння

 
 
   

Content Management Powered by CuteNews
Новини
menu 1
menu 2
Православний молодіжний центр
 
Календар в розробці...
Вхід 

     
 
 
2011-2022