Свято-Миколаївський собор, м.Бердичів
 
     
 
 

Церква - це Дім Божий, в якому ми знаходимо та отримуємо спасіння...

У сучасному світі спостерігається втрата духовних цінностей і православних традицій. Відповідно до соціальної концепції церкви, ЗМІ грають велику роль у житті кожної людини. Ми дізнаємося щось цікаве для себе з різних джерел: з газет або журналів, телебачення чи мережі Інтернет. Цей сайт висвітлює загальні церковні новини та події з життя парафій Бердичівського благочиння.

Новини

Молитви про дарування дощу спраглій землі підносили православні віруючі села Красівки

З благословення Високопреосвященнішого Никодима, Митрополита Житомирського і Новоград-Волинського, у міських та сільських храмах Бердичівського благочиння тривають молебні про дарування дощу. Дванадцятого червня парафіяни церкви Різдва Пресвятої Богородиці на чолі з настоятелем храму, ієреєм Сергієм Гарнагою, звершили Хресний хід до місцевої криниці.  

Виснажлива спека і нещадне сонце сушать землю, яка жадає вологи. Через згубне бездощів’я гинуть посіви на полях, від палючих променів никне трава на пасовищах… Всі лиха і нещастя відбуваються з людьми внаслідок їх нечестивих вчинків. Споконвіку посуха вважалася одним із найстрашніших покарань, посланим Господом за людські гріхи, і в такі тяжкі часи всенародних лих Свята Церква завжди правила загальні молебні.

У вівторок седмиці третьої після Пасхи православні віруючі села Красівки разом із настоятелем храму Різдва Пресвятої Богородиці ієреєм Сергієм Гарнагою звершили Хресний хід до криниці в полі. Дорогою до них приєднувалися старенькі і юні жителі, а також – мешканці с. Закутинців. Люди йшли з хоругвами й молитовними співами. Біля колодязя далеко за межами Красівки батюшка відслужив водосвятний молебень та молебень про дарування дощу, окропивши святою водою селян…

Віруючі в покаянних молитвах зверталися до Бога, просячи: «Очисти ныне, Господи, грехи наша и праведный гнев Твой отврати, Спасе, и подаждь с небесе дожди потребные земле…» Господи, почуй рабів Твоїх…

Вікторія Кучерява, прес-секретар Бердичівського благочиння

Фото: Максим Алексейчук

   

Content Management Powered by CuteNews
Новини
menu 1
menu 2
Православний молодіжний центр
 
Календар в розробці...
Вхід 

     
 
 
2011-2022