Свято-Миколаївський собор, м.Бердичів
 
     
 
 

Церква - це Дім Божий, в якому ми знаходимо та отримуємо спасіння...

У сучасному світі спостерігається втрата духовних цінностей і православних традицій. Відповідно до соціальної концепції церкви, ЗМІ грають велику роль у житті кожної людини. Ми дізнаємося щось цікаве для себе з різних джерел: з газет або журналів, телебачення чи мережі Інтернет. Цей сайт висвітлює загальні церковні новини та події з життя парафій Бердичівського благочиння.

Новини

Свято-Покровський храм села Мирославки відзначив престольне свято!

Празник Покрови Пресвятої Богородиці – улюблений в Україні і на Бердичівщині. Престольне свято відзначають п’ять храмів благочиння. Святковим дзвоном Свято-Покровська церква с. Мирославки зустріла парафіян і гостей у цей світлий і радісний день.

Синь небес, прозора тиша, сяйво золотистих беріз, що наче свічки, легка паморозь на травах, перші промені сонця, які струмують крізь гілки ялин, і молитовний спів: «Пресвята Богородице, спаси нас…» Свято Покрови прийшло у Мирославку, зібравши жителів села і паломників на водосвятному молебні. Настоятель Свято-Покровського храму ієрей Михаїл Худяков привітав віруючих із великим православним святом, побажавши духовної радості, допомоги Божої, кріпості сил і миру.

Церква у Мирославці існує понад сто років. Вона пройшла непростий шлях випробувань, богоборчих гонінь та відродження, переживши різні події. Але храм вистояв, був повернений парафіянам і відновлений силами православних віруючих та небайдужих людей. Протягом майже двох років настоятелем церкви є ієрей Михаїл Худяков. Молодий священик продовжив справу своїх попередників із згуртування громади і подальшого облаштування храму. «Був зроблений частковий ремонт і благоустрій навколишньої території, – розповіла церковний староста Тетяна Ісмаїлова. – Також за підтримки меценатів проведено газове опалення». Генеральний директор ПАТ «Бердичівський машинобудівний завод «Прогрес» Ігор Щесняк та працівники ливарного цеху підприємства підтримали парафію і виплавили три дзвони для майбутньої дзвіниці.

На престольне свято завітали віруючі з різних куточків благочиння.  Бердичівлянин Павло Дмитрук говорить, що останнім часом храм значно змінився і тішить око своєю красою: «Охайно та гарно, душа радіє, всюди: і всередині, і зовні – квіти, чимало зробили парафіяни разом із батюшкою».

Божественну Літургію звершив настоятель Свято-Іоанно-Богословського храму с. Скраглівки протоієрей Андрій Корнющенко, йому співслужив настоятель Свято-Покровської церкви с. Мирославки ієрей Михаїл Худяков. Зведений хор сільських храмів прикрасив своїм благозвучним співом святкове Богослужіння. Люди молилися за мир і спокій в Українї, за наш народ і за збереження єдності Святого Православ’я: «Еще молимся Господу и Спасителю нашему о еже сохранити в единении и правоверии Церковь Православную, во всем мире пребывающую, и даровати ей мир и безмятежие, любов и согласие, рцем вси, Господи, услыши и помилуй…»

У день престольного свята люди сповідалися і приступили до Святого Причастя. Після Божественної Літургії духовенство та віруючі звершили Хресний хід навколо храму. Вранішня прохолода розтаяла, і сонце залило землю ласкавим світлом… Люди йшли з хоругвами та православними святинями. І всміхалася природа, співали серця, переповнені любов’ю до Господа і Його Пречистої Матері… «Величаем Тя, Пресвятая Дево, и чтим Покров Твой святый: Тя бо виде святый Андрей на воздусе, за ны Христу молящуюся…»

«Христос Воскрес! – звернувся до всіх вічно живими словами настоятель Свято-Покровської церкви с. Мирославки ієрей Михаїл Худяков. – Вітаю вас із другою Пасхою – престольним святом! Сьогодні ми згадуємо давні події: спасіння граду Константинополя від навали чужинців, явлення преподобному Андрію Пречистої Богоматері з розпростертим омофором у  Влахернському храмі…Чудесний покров захистив місто… Багато Покровських храмів і монастирів на землі нашій, народ шанує подію, віддалену від нинішніх днів багатьма століттями і простором. Пресвята Богородиця стала для кожного з нас Матір’ю, благодатною Заступницею і Молитовницею за кожну людину та весь рід людський. Господь любить кожного з нас, моліться до Бога, і Він не залишить вас у труднощах та випробуваннях. Господь поруч із нами... Нині в країні важкі часи, війна точиться на нашій землі і війна йде у душах наших… Нехай Покров Пресвятої Богородиці допомагає нам і зберігає нас… Миру вам, щастя, благодаті, радості, надії і любові». Отець настоятель сердечно подякував усім за спільну молитву, а парафіянам та церковному старості Тетяні Ісмаїловій – за старанні труди у підготовці свята. Віруючих двох сіл: Скраглівки і Мирославки – об’єднують доброзичливі відносини і взаєморозуміння. Протоієрея Андрія Корнющенка, який окормляє  сусідню Свято-Іоанно-Богословську парафію, завжди радо зустрічають на землі Мирославській. Священик привітав присутніх зі святом: «Сьогодні ми звертаємося до Пречистої Діви з особливою вдячністю за диво, що явила нам, – Своїм омофором Вона накрила людей, даруючи їм захист. Із давніх часів Пресвята Богородиця завжди є помічницею нашою в усіх потребах. Мабуть, немає такої оселі, де б не було ікони Божої Матері… Любіть Бога і ближніх своїх, допомагайте безкорисливо одне одному. Терпіння, смирення і любов – три християнські чесноти… Господь сказав: «Збирайте собі скарби на небі». Від чистого серця творіть добрі справи…»

Після помазання святим єлеєм гостинні парафіяни запросили всіх на святкову трапезу, де звучали співи і продовжилося задушевне спілкування…

Престольне свято цього дня також відзначили православні віруючі сіл Великих Гадомців, Закутинців, Никонівки та Романівки. Люди зібралися разом для спільної молитви, щоб звернутися до Божої Матері та молитися, як наші предки, – палко й від щирого серця. І Цариця Небесна не залишить нас без свого заступництва.

Пресвята Богородице, моли Бога за нас…

 Вікторія Кучерява, прес-секретар Бердичівського благочиння

 

 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

 

Content Management Powered by CuteNews
Новини
menu 1
menu 2
Православний молодіжний центр
 
Календар в розробці...
Вхід 

     
 
 
2011-2022