Свято-Миколаївський собор, м.Бердичів
 
     
 
 

Церква - це Дім Божий, в якому ми знаходимо та отримуємо спасіння...

У сучасному світі спостерігається втрата духовних цінностей і православних традицій. Відповідно до соціальної концепції церкви, ЗМІ грають велику роль у житті кожної людини. Ми дізнаємося щось цікаве для себе з різних джерел: з газет або журналів, телебачення чи мережі Інтернет. Цей сайт висвітлює загальні церковні новини та події з життя парафій Бердичівського благочиння.

Новини

Соборна Божественна Літургія та молебень за мир в Україні у Свято-Іоанно-Богословському храмі с. Гардишівки

З благословення Високопреосвященнішого Никодима, Митрополита Житомирського і Новоград-Волинського, у Свято-Іоанно-Богословському храмі с. Гардишівки було звершено соборну Божественну Літургію та молебень за мир в Україні.

Суботнього ранку 23-го лютого до  Свято-Іоанно-Богословського храму с. Гардишівки зійшлися віруючі – люди поважного віку, котрі стояли біля витоків створення парафії, та молодь і діти. Божественну Літургію було звершено собором духовенства Бердичівського благочиння. Єдиним серцем та єдиними устами люди молилися за наш боголюбивий народ та рідну Україну. Затамувавши подих, слухали проповідь, знаходячи в словах священика відповіді на хвилюючі питання: «Господь сказав: «Мир Мій даю вам…» Ми збираємося в храмі, щоб засвідчити свою любов до Бога. Розкрийте серце перед Господом, і Він наповнить його миром. Ми маємо нести у світ любов і правду Божу, без якої неможливо жити. Людину зміцнює благодать Божа, і ми відчуваємо її у церкві – Домі Божому, прагнемо зберегти цю благодать, щоб наблизитися до Господа та йти з Ним у Царство Боже... Бог знеславлений не буває, а Церква є Тілом Христовим… Ми з вами – одна духовна сім’я. І наше християнське життя полягає у тому, щоб бути в єдності, порозумінні та любові, примножувати мир. Ми приходимо до храму, щоб втамувати спрагу серця, і знаходимо тут радість та втіху.  Нехай у житті вашому утвердиться надія, нехай не гасне любов! Нехай добрі справи збагачують нашу духовну скарбничку!»

Богослужіння завершилося молебнем за мир та спокій в Україні. Священики подякували парафіянам за спільну молитву, закликавши берегти та зміцнювати віру православну: «Живіть в єдності і злагоді, добрі та любові. Нехай панує мир у серцях і нашій країні! Нехай благодать Святого Духа допомагає нам і дає силу йти шляхом смирення». «Ця соборна молитва наповнила серця любов’ю, – говорить свічниця Галина. – Те, що ми зібралися разом, свідчить про нашу незмінну вірність канонічній Українській Православній Церкві, про нашу віру в Бога, яка дає сили і радість життя». Не один десяток років приходить на Богослужіння до Свято-Іоанно-Богословського храму с. Гардишівки Віра Терещук – від початку створення релігійної громади у 1998-му році: «Це наша церква, з нею пов’язане все наше життя: тут хрестилися, вінчалися, тут проводжали спочилих в останню путь. Це наш корабель спасіння…» У храмі тривало молитовне стояння, люди не поспішали розходитися, об’єднані єдиною вірою.. «Господи Ісусе Христе, Сину Божий, помилуй нас, грішних…» На церковній паперті до парафіян наблизився гурт людей, налаштованих проти канонічної Української Православної Церкви, котрі мали намір всупереч закону заволодіти церковною спорудою. Так звані «активісти» з їх числа ставили питання щодо майнових прав на храм, понять «територіальна громада» і «релігійна громада» тощо. Духовенство Бердичівського благочиння задовольнило їх цікавість, заспокоївши вичерпними відповідями та наголосивши: розділення і відчуження між людьми суперечать природі Церкви Христової та духу благочестя. Священики нагадали: «Лише релігійна громада має право змінювати свою підлеглість шляхом внесення змін до Статуту на своїх загальних зборах, а не на місцевих зібраннях. Саме керівний орган релігійної громади визначає правомочність цих зборів і затверджує рішення». Розмова завершилася миролюбно…

Вікторія Кучерява, прес-секретар Бердичівського благочиння

 

 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   


Content Management Powered by CuteNews
Новини
menu 1
menu 2
Православний молодіжний центр
 
Календар в розробці...
Вхід 

     
 
 
2011-2022