Свято-Миколаївський собор, м.Бердичів
 
     
 
 

Церква - це Дім Божий, в якому ми знаходимо та отримуємо спасіння...

У сучасному світі спостерігається втрата духовних цінностей і православних традицій. Відповідно до соціальної концепції церкви, ЗМІ грають велику роль у житті кожної людини. Ми дізнаємося щось цікаве для себе з різних джерел: з газет або журналів, телебачення чи мережі Інтернет. Цей сайт висвітлює загальні церковні новини та події з життя парафій Бердичівського благочиння.

Новини

Вечірня з чином прощення у Свято-Миколаївському соборі м. Бердичева

Увечері 10-го березня, у Прощену неділю, благочинний Бердичівського округу, архімандрит Варфоломій (Бойков), очолив чин прощення у Свято-Миколаївському соборі м. Бердичева.

Бо якщо ви прощатимете людям провини їхні,

то простить і вам Отець ваш Небесний (Мт. 6:14)

У Неділю сиропусну – Спогад Адамова вигнання – на вечірній у головному храмі міста було звершено Чин прощення – особливий та емоційно насичений. Це час, коли ми просимо один в одного прощення... У такі хвилини забуваємо про буденність та суєту… Чудовий церковний звичай дійшов до нас з глибокої давнини. Він допомагає зрозуміти дуже важливі істини повсякденного життя. У храмі тиша та напівсутінки, тихо мерехтять свічки.. Читається молитва Святого Єфрема Сиріна з колінопреклонінням: «Господи и Владыко живота моего, дух праздности, многоделания, любоначалия и празднословия не даждь ми. Дух же целомудрия, смиренномудрия, терпения и любве даруй ми, рабу Твоему. Ей, Господи, Царю, даруй ми зрети моя прегрешения и не осуждати брата моего, яко благословен еси во веки веков …» Люди просять Господа почути їх прохання: «Прийми Твоїх рабів, що каються...» Благочинний Бердичівського округу, настоятель Свято-Миколаївського собору архімандрит Варфоломій (Бойков), зачитав Великопісне послання Митрополита Житомирського і Новоград-Волинського НИКОДИМА боголюбивим пастирям, чернецтву і всім вірним чадам Житомирської єпархії Української Православної Церкви. На серце лягали слова Високопреосвященнішого Владики: «Тільки щире, палаюче любов’ю до Бога і трепетне слово Його серце може вмістити і пізнати благодать відвідування душі Христом через покаяння і любов. Тільки тому, що ми прощені, що ми улюблені, можна почати змінюватися, а не навпаки…»

«Здобуваймо мир із Богом, будьмо істинними чадами Церкви. «Блаженні миротворці, бо вони синами Божими нарекуться…», – звернувся до парафіян благочинний Бердичівського округу, настоятель Свято-Миколаївського собору архімандрит Варфоломій (Бойков). – Преподобний Єфрем Сирін говорить: «Господи, Царю, даруй ми зрети моя прегрешения…» Господь дає нам час для покаяння, для добрих справ, щоб своїми трудами у дні Великого посту ми здобували врожай, який Господь забере у Свою житницю. Цінуйте дари Божі: кожний подих, кожний сонячний промінь… Билинка проростає крізь тріщину в асфальті, пробивається життя, і це – Промисел Божий… Сьогодні ми даємо оцінку своєму життю і будемо просити в Бога часу для покаяння… Пройдемо гідно дні Святої Чотиридесятниці, сльозами покаяння поливаючи свої гріхи…»

Завершаючи проповідь, архімандрит Варфоломій (Бойков) попросив прощення у духовенства та віруючих. Прощення просили священики Свято-Миколаївського собору, просили один в одного парафіяни… Прощення потребує кожна людина, і наш обов’язок – простити її, це справа християнської любові…

Великий піст – час очищення, духовного оновлення перед Воскресінням Христовим, і потрібно звільнитися від тягаря провини перед ближніми, з усіма примиритися, всіх простити…

Вікторія Кучерява, прес-секретар Бердичівського благочиння

 

 
   
   
   

Content Management Powered by CuteNews
Новини
menu 1
menu 2
Православний молодіжний центр
 
Календар в розробці...
Вхід 

     
 
 
2011-2022