Свято-Миколаївський собор, м.Бердичів
 
     
 
 

Церква - це Дім Божий, в якому ми знаходимо та отримуємо спасіння...

У сучасному світі спостерігається втрата духовних цінностей і православних традицій. Відповідно до соціальної концепції церкви, ЗМІ грають велику роль у житті кожної людини. Ми дізнаємося щось цікаве для себе з різних джерел: з газет або журналів, телебачення чи мережі Інтернет. Цей сайт висвітлює загальні церковні новини та події з життя парафій Бердичівського благочиння.

Новини

Святкове Богослужіння у Свято-Миколаївському соборі м. Бердичева у день перенесення мощей святого Миколая Чудотворця

Двадцять другого травня, коли Православна Церква відзначає перенесення мощей святителя Миколая Чудотворця з Мир Лікійських у м. Барі, у Свято-Миколаївському соборі було звершено святкове Богослужіння, яке очолив благочинний Бердичівського округу, настоятель храму архімандрит Варфоломій (Бойков). 

Допомога великого молитовника і заступника за всіх – швидка і дивовижна. Приходячи до Свято-Миколаївського собору, ми звертаємо до нього свої благання й ділимося сокровенним... Горить лампадка, святитель Миколай Чудотворець уважно дивиться просто в очі зі співчуттям та розумінням… І ми подумки розмовляємо з ним: «Святителю отче Миколаю, моли Бога за нас…»

Тихо застигла перед іконою Наталія Савчук, сподіваючись, що швидкий і милосердний помічник подарує надію: «Святі угодники Божі прославилися подвигами доброчесного житія. Багато хто з них отримав особливу благодать від Бога. Господь удостоїв їх допомагати людям у складних життєвих  випадках. Спілкування з ними просвітлює душу, навчає і допомагає знаходити шлях спасіння…»  «Миколай Чудотворець – улюблений святий у кожній родині, – говорить Надія Шпортун. – Він – покровитель нашого храму і нашого міста…»

Божественну Літургію у Свято-Миколаївському соборі звершує благочинний Бердичівського округу архімандрит Варфоломій (Бойков) у співслужінні кліриків храму протоієрея Романа Бойкова, протоієрея Романа Натальчука, зарубіжного гостя – настоятеля церкви на честь Донської ікони Божої Матері м. Сондріо Міланського благочиння (Італія) ієрея Олега Карпуся і клірика Свято-Миколаївського собору протодиякона Віталія Кльона. «Святому Миколаю Чудотворцю немає рівних у любові до людей, до життя та в любові до Господа, – звернувся до всіх словами проповіді отець благочинний. – Ми вшановуємо великого угодника Божого під склепінням собору, освяченого в його ім’я. Житіє святителя – книга невичерпної мудрості і вірності та відданості Богу. Він завжди з нами, і його великі чудеса неможливо перелічити. У цей день ми згадуємо перенесення мощей святителя Миколая Чудотворця з Мир Лікійських у м. Барі і молимося до нашого Небесного покровителя. А він підносить свої молитви за народ Божий і кожного з нас». 

Чимало віруючих приступили до Святих Таїнств Сповіді та Причастя. Святі Христові Тайни прийняли батьки й маленькі діти…

У день Преполовіння Святої П’ятидесятниці та день перенесення мощей святителя Миколая Чудотворця з Мир Лікійських у м. Барі після Божественної Літургії у Свято-Миколаївському соборі було відправлено водосвятний молебень, що виражає ідею живої води, яку проповідував Спаситель, і долучає нас до Духа Святого. Нехай допоможе нам Господь зберігати в серцях благодать світлого Свята Воскресіння Христового до дня Святої П’ятидесятниці!  

Прес-служба Бердичівського благочиння

   
   
   
   
   
   
   


Content Management Powered by CuteNews
Новини
menu 1
menu 2
Православний молодіжний центр
 
Календар в розробці...
Вхід 

     
 
 
2011-2022