Свято-Миколаївський собор, м.Бердичів
 
     
 
 

Церква - це Дім Божий, в якому ми знаходимо та отримуємо спасіння...

У сучасному світі спостерігається втрата духовних цінностей і православних традицій. Відповідно до соціальної концепції церкви, ЗМІ грають велику роль у житті кожної людини. Ми дізнаємося щось цікаве для себе з різних джерел: з газет або журналів, телебачення чи мережі Інтернет. Цей сайт висвітлює загальні церковні новини та події з життя парафій Бердичівського благочиння.

Новини

Свято останнього дзвоника у с. Великій П’ятигіріці: напуття вчителів, благословення священика

Свято останнього дзвоника зібрало на шкільному подвір’ї села Великої П’ятигірки дітей, педагогів, батьків та друзів учнів. Серед почесних гостей – настоятель Свято-Хрестовоздвиженського храму протоієрей Олександр Худяков.

Хвилююче свято шкільного календаря завжди викликає різноманітні почуття: радості, світлих надій,  очікування нових змін і водночас суму. З прощальною мелодією останнього дзвоника для випускників закінчуються роки навчання у рідній альма-матер. Для них – особливі слова та напуття, їх за доброю традицією у Великоп’ятигірській ЗОШ вітала вся дружна шкільна родина. Герої дня обійшли почесне коло, і поруч із ними – класний керівник Наталія Тарасюк. Травневе свято розпочалося. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять воїнів, які загинули у роки Другої світової війни, визволяючи село від фашистських загарбників, до підніжжя обеліску Слави поклали квіти… Дякували за мужність та патріотизм українським захисникам, героям АТО (ООС)...

День видався сонячний і ясний, на обличчях – теплі посмішки, в руках – пишні букети. Щирими піснями розповідали учителям про свою любов і повагу до них шкільні таланти, підготувавши чудову програму разом із педагогом-організатором Валентиною Горач. Начальник відділу освіти, культури, молодів і спорту Райгородоцької ОТГ Неля Пуха побажала юним жителям села змістовного літнього відпочинку, а випускникам – «щасливої стежини і нових звершень, зростати розумними та успішними, стати кращими представниками свого покоління». «Любіть своїх батьків, шануйте наставників, не забувайте рідне село», – звернулася до винуватців урочистості директор Великоп’ятигірської ЗОШ Алла Лотоцька. Чималий оберемок Грамот, Дипломів та Подяк – це перемоги, здобутки і досягнення учнів у предметних олімпіадах, творчих конкурсах і спортивних змаганнях шкільного, районного та обласного рівнів. Багато розумників й активістів отримали цілі «комплекти» почесних відзнак! Добрий друг та помічник навчального закладу, директор ТОВ «Щедра нива» Дмитро Бондарчук із вдячністю згадував роки свого шкільного дитинства: «Вони дали поштовх до самостійного життя і старт майбутнім успіхам». «Щороку, щодня бачу вас, дорогі учні, ви дорослішаєте на очах. Хочеться, щоб випускники і далі опановували науку. Зростайте на радість батькам та вчителям!» – приєднався до поздоровлень староста села Олег Коріненко. Не стримувала хвилювання голова батьківського комітету школи Тетяна Солодкова, дякуючи вчителям за мудрість і терпіння та адресуючи теплі побажання випускникам.

Особливі миті – поява майбутніх першокласників, а поки що – вихованців ЗДО «Теремок». Дітлахи дуже старалися, аби виразно та емоційно прочитати вірші у присутності всієї шкільної громади. Вже восени вихователь Юлія Портяник передасть улюблених малюків класному керівнику Любові Ковальчук. Теперішні першачки також виконали свою почесну місію: привітали випускників, вручивши їм святковий торт. Зворушені 9-класники бажали всім гарного сьогодення, а педагогам – «міцного здоров’я, сонячної радості, щасливих років та майстерності». Червоні троянди й ніжний спів дарували випускники тим, хто давав їм знання, розвивав здібності та надихав на творчість. Турботливо обняли свою першу вчительку Валентину Даниленко 

Вчителі, вчителі,

В школі все життя минає…

Вчителі – журавлі

На високім небокраї…

«Знаковим є те що Свято останнього дзвоника співпало з Днем вшанування пам’яті святих рівноапостольних первоучителів й просвітителів слов'янських, братів Кирила і Мефодія, – привітав усіх настоятель Свято-Хрестовоздвиженського храму протоієрей Олександр Худяков. – Згадую вас, випускники, зовсім маленькими… Пройшов час, і ви змужніли. Ви – наша надія на майбутнє. Школа, в якій ви навчалися, завжди по-доброму дивує: це не просто колектив, а сім’я, сповнена любові, родина справжніх друзів. Це свято – перший крок до нового, бо ви починаєте зводити будинок свого життя. Нехай Господь дарує вам наснагу вчитися і досягати успіхів у щасливій та мирній країні!» Священик благословив випускників і подарував їм ікони.

Здавалось би, не один раз ми переживали хвилини, коли лунає мелодія останнього дзвоника, а вона завжди торкається серця, викликаючи спогади… Її звучанням випускник Володимир Тарасюк і першокласниця Анастасія Румик  сповістили про закінчення свята…

Нехай у новому навчальному році отримані знання принесуть усім дітям радість та користь! Нехай Господь благословить учнів, їх наставників і батьків, нехай просвітить розум та серця Божественною благодаттю!

Вікторія Кучерява, прес-секретар Бердичівського благочиння

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   


Content Management Powered by CuteNews
Новини
menu 1
menu 2
Православний молодіжний центр
 
Календар в розробці...
Вхід 

     
 
 
2011-2022