Свято-Миколаївський собор, м.Бердичів
 
     
 
 

Церква - це Дім Божий, в якому ми знаходимо та отримуємо спасіння...

У сучасному світі спостерігається втрата духовних цінностей і православних традицій. Відповідно до соціальної концепції церкви, ЗМІ грають велику роль у житті кожної людини. Ми дізнаємося щось цікаве для себе з різних джерел: з газет або журналів, телебачення чи мережі Інтернет. Цей сайт висвітлює загальні церковні новини та події з життя парафій Бердичівського благочиння.

Новини

Президент України – про заходи, пов’язані з проходженням церковних свят під час карантину

На селекторній нараді Президента України, голів ОДА та міських голів обласних центрів розглянули проблеми безпеки святкування Великодня та проведення богослужінь в умовах поширення COVID-19, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на офіційне інтернет-представництво глави держави. 

Володимир Зеленський розповів чиновникам про спілкування з очільниками релігійних спільнот України, які, за його словами, розуміють, що богослужіння можна проводити онлайн. Водночас Президент усвідомлює, що деякі обряди не можуть звершуватись без особистої присутності вірян. Він закликав у таких випадках обмежувати кількість людей в одному місці.

На нараді розглянули можливість розміщення патрулів біля храмів та церков. У разі великого скупчення людей у їхні обов’язки входитиме роз’яснення парафіянам, що збиратися натовпами небезпечно.

Глава держави зазначив, що існує домовленість з главами церков щодо залучення за потреби їхніх представників до обласних штабів, які займаються запобіганням поширенню COVID-19.  Уже зараз у різних єпархіях УПЦ проводять доброчинні та протиепідеміологічні заходи з протидії поширенню коронавірусу. 

Найскладнішим, на думку Президента, залишається питання Великодніх свят. Він повідомив про підготовку проекту, «який допоможе відсвяткувати це велике свято вдома, не збираючись натовпами у церквах».

Нагадаємо, Предстоятель благословив усім монастирям УПЦ підготуватися до можливого прийому хворих на коронавірус.

Прес-служба Бердичівського благочиння

(за матеріалами Синодального Інформаційно-просвітницького відділу

Української Православної Церкви)

 

Content Management Powered by CuteNews
Новини
menu 1
menu 2
Православний молодіжний центр
 
Календар в розробці...
Вхід 

     
 
 
2011-2022