Свято-Миколаївський собор, м.Бердичів
 
     
 
 

Церква - це Дім Божий, в якому ми знаходимо та отримуємо спасіння...

У сучасному світі спостерігається втрата духовних цінностей і православних традицій. Відповідно до соціальної концепції церкви, ЗМІ грають велику роль у житті кожної людини. Ми дізнаємося щось цікаве для себе з різних джерел: з газет або журналів, телебачення чи мережі Інтернет. Цей сайт висвітлює загальні церковні новини та події з життя парафій Бердичівського благочиння.

Новини

Предстоятель Української Православної Церкви: як в умовах карантину приступати до церковних Таїнств

Двадцять сьомого березня 2020-го року Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій в ефірі телеканалу «Інтер» звернувся до віруючих у зв’язку з карантином.

Предстоятель повідомив, що храми не зачиняються, священники мають забезпечити усім віруючим можливість приступити до Таїнств Сповіді та Причастя, а паству закликав до дисципліни та жертовної любові. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Храми під час цієї епідемії є тим місцем, де людина втішається, де людина знаходить для себе розраду. Тому храми не зачиняються», – підкреслив Блаженніший Владика. Предстоятель наголосив, що в Церкві виконують усі санітарні норми і приписи ВООЗ та влади, а тому, щоб зменшити кількість одночасно присутніх у храмі, рекомендував тим, хто бажає сповідатися або причаститися, перед тим домовитися зі священнослужителем. За його словами, не можуть сьогодні в церкві, як це було раніше, знаходитися 100 осіб одночасно, мають бути обмеження, тому необхідно попередньо зателефонувати і попередити про своє бажання прийти і причаститися. Священник  призначить час, і люди зможуть спокійно приступити до Святих Таїнств для зцілення душі і тіла.

«Нехай Бог допомагає нам, щоб ми були дисциплінованими, тому що саме дисципліна завжди  потрібна, особливо коли  навкруги небезпека», — побажав Архіпастир. Людей, які відчувають себе нездоровими, Його Блаженство закликав молитися дома, «щоб своєю присутністю у церкві не піддавати ризику тих, хто ще здоровий». «Тому що це не буде по любові, – сказав Предстоятель. – А Бог хоче, щоб ми любили один одного. Любов завжди запитує, що я можу принести в жертву заради свого ближнього?»

Молитися можна на тому місці, де людина знаходиться, – вдома, у лікарні, наголосив Митрополит Онуфрій: «Встаньте на молитву, візьміть молитвослов, Псалтир, Євангеліє, іншу духовну книжку і читайте, моліться. Або просто читайте «Отче наш» чи «Богородицю», або молитву Ісусову –  і це буде єднання з церковним Тілом».

Окрім того, людина, яка захворіла, може покликати до себе священника і «священник до неї прийде – посповідає, причастить Святих Христових Таїн».

Прес-служба Бердичівського благочиння

(за матеріалами Синодального Інформаційно-просвітницького відділу

Української Православної Церкви)

Content Management Powered by CuteNews
Новини
menu 1
menu 2
Православний молодіжний центр
 
Календар в розробці...
Вхід 

     
 
 
2011-2022