Свято-Миколаївський собор, м.Бердичів
 
     
 
 

Церква - це Дім Божий, в якому ми знаходимо та отримуємо спасіння...

У сучасному світі спостерігається втрата духовних цінностей і православних традицій. Відповідно до соціальної концепції церкви, ЗМІ грають велику роль у житті кожної людини. Ми дізнаємося щось цікаве для себе з різних джерел: з газет або журналів, телебачення чи мережі Інтернет. Цей сайт висвітлює загальні церковні новини та події з життя парафій Бердичівського благочиння.

Новини

Духовенство Свято-Миколаївського собору м. Бердичева освятило Різдвяний вертеп у школі-інтернаті

Незабаром Різдво Христове – одне з найвеличніших свят у світі! Особливий настрій та передчуття чудес витають у повітрі. Є прекрасна старовинна традиціянапередодні радісної події встановлювати в оселі вертеп. Шанована печера, в якій відображається подія Народження Ісуса Христа, стає серцем домівки. Тридцятого грудня священники Свято-Миколаївського собору м. Бердичева приїхали до вихованців та педагогів КНЗ «Бердичівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат», щоб поділитися з ними своїми любов'ю і теплом напередодні свята.

Народження Спасителя, яке сталося в маленькій печері, торкнулося сердець мільйонів людей, і блага звістка про Різдво рознеслася багатьма землями та країнами. Християнам дорога давня історія, і вже багато століть, вшановуючи священну подію, вони відтворюють її у вигляді вертепу.

У середу седмиці 30-ї після П’ятидесятниці благочинний Бердичівського округу, настоятель Свято-Миколаївського собору м. Бердичева архімандрит Варфоломій (Бойков) та настоятель храму на честь ікони Божої Матері «Цілителька», що на території Бердичівської міської лікарні, протоієрей Роман Бойков відвідали своїх друзів – учнів і педагогів КНЗ «Бердичівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат». Разом із працівниками закладу та старшокласниками священники встановили на подвір’ї Різдвяний вертеп, прикрасивши його пухнастими ялиновими гілками. Такий чудовий подарунок надіслав учнівсько-вчительському колективу православний меценат Андрій Васильович Біба, який багато років опікується дітьми школи-інтернату. Скульптурно-декоративна композиція зображує печеру, де народився Ісус, Божественне Немовля в яслах, Святе Сімейство – Діву Марію та святого Йосифа – і біблійних волхвів… Благочинний Бердичівського округу архімандрит Варфоломій (Бойков) і протоієрей Роман Бойков звершили освячення вертепу… Священники побажали вихованцям школи-інтернату та їх наставникам зустріти Різдво Христове з добрими прагненнями та почуттями, справами і досягненнями: «Нехай світле свято подарує дітям та дорослим справжню радість, яка осяватиме життя!»

Споглядаючи відтворення сцени Різдва Христового у печері, ми ніби відправляємось у духовну подорож. Різдвяний сюжет нагадує нам про головне – народження великої Божественної любові. Нехай Святий вертеп наповнить школу, яка стала домівкою для дітлахів, миром, любов’ю і благословенням!

Вікторія Кучерява, прессекретар Бердичівського благочиння

   
   


 

Content Management Powered by CuteNews
Новини
menu 1
menu 2
Православний молодіжний центр
 
Календар в розробці...
Вхід 

     
 
 
2011-2022