Свято-Миколаївський собор, м.Бердичів
 
     
 
 

Церква - це Дім Божий, в якому ми знаходимо та отримуємо спасіння...

У сучасному світі спостерігається втрата духовних цінностей і православних традицій. Відповідно до соціальної концепції церкви, ЗМІ грають велику роль у житті кожної людини. Ми дізнаємося щось цікаве для себе з різних джерел: з газет або журналів, телебачення чи мережі Інтернет. Цей сайт висвітлює загальні церковні новини та події з життя парафій Бердичівського благочиння.

Новини

У день свята Винесення Чесних Древ Животворящого Хреста Господнього у Свято-Миколаївському соборі м. Бердичева пройшла благодійна акція «Добра Булочка»

Чотирнадцятого серпня, у свято Винесення Чесних Древ Животворящого Хреста Господнього, Святкування Всемилостивому Спасу та Пресвятій Богородиці  і день пам’яті святих мучеників Маккавеїв парафіяни Свято-Миколаївського собору Бердичева і гості міста зібралися на святковому богослужінні. З благословення благочинного округу, настоятеля храму архімандрита Варфоломія (Бойкова) на території собору пройшла благодійна акція «Добра Булочка» зі збору коштів на лікування маленької онкохворої Соломійки Пахолівецької.

«Спаси, Господи, люди Твоя и благослови достояние Твое, победы на сопротивныя даруя и Твое сохраняя Крестом Твоим жительство…»

У святковий серпневий день богослужіння в головному храмі міста звершив благочинний Бердичівського округу, настоятель Свято-Миколаївського собору архімандрит Варфоломій (Бойков). Велика кількість людей зібралася на Божественній Літургії. Радість в очах, посмішки на устах, мелодійний спів хору і аромат запашних букетів із трав, так званих «маковійчиків», у руках парафіян… Храм не вмістив усіх молільників, чимало православних слухали аудіо-трансляцію богослужіння на церковному подвір’ї. Благочинний Бердичівського округу архімандрит Варфоломій (Бойков) привітав віруючих із днем, який відкриває Успенський піст та об’єднує декілька свят, і нагадав історію їх походження: «Звернемо наші думки та погляди до Хреста Господнього – Живоносного Древа, який дає нам силу. Ми вклоняємося великій святині і славимо, як древо, на якому було звершено наше спасіння: «Крест – хранитель всея вселенныя, Крест – красота Церкви, Крест – царей держава, Крест – верных утверждение. Крест – Ангелов слава и демонов язва…» У святковий день чимало віруючих причастилися Святих Христових Таїн. Відрадно було бачити серед них дітей різного віку… Після Літургії благочинний Бердичівського округу, настоятель Свято-Миколаївського собору архімандрит Варфоломій (Бойков) звершив мале освячення води, привітав прихожан зі святом і благословив на Успенський піст: «Нехай благодать Духа Святого зміцнює всіх вас…» Люди дякували Господу за щедроти та милостиві дари. Священики окропили святою водою віруючих і кошики з медом нового врожаю та смаколиками.

«…Владыко Всемилостиве: молитвами Богородицы даруй душам нашим велию милость…»

З благословення благочинного Бердичівського округу, настоятеля Свято-Миколаївського собору архімандрита Варфоломія (Бойкова ), 14-го серпня, у свято Винесення Чесних Древ Животворящого Хреста Господнього, парафіяни долучилися до благодійної акції «Добра Булочка». Координатор богоугодної справи – Юлія Омельчук, завідуюча навчанням Недільної школи при Свято-Миколаївському соборі. Впродовж півроку 4-річній Соломійці Пахолівецькій медики не могли встановити діагноз. Десятого липня батьки дівчинки дізналися: у дитини онкозахворювання, нейробластома, 4-а стадія. Маленька бердичівлянка разом із мамою перебуває в Київському Національному інституті раку і проходить хіміотерапію. Попереду – наступні сеанси ХТ, довготривале лікування, операції та подальша реабілітація, які потребують великих коштів. Сім’я Пахолівецьких звернулася до небайдужих людей із проханням допомогти врятувати їх донечку. Відгукнулися донори крові, місцеві підприємці та інші бердичівляни. Чотирнадцятого серпня, під час благодійної акції «Добра Булочка», православні віруючі, гості міста і просто перехожі купували пиріжки та штрудлі з маком і родзинками, яблуками та вишнями. Придбавши смачну випічку, тим самим робили крок назустріч Соломійці, допомагаючи юній красуні одужати. Навіть маленький внесок – це велика справа, і кожна гривня безцінна… Серед небайдужих помічників –волонтери, викладачі і вихованці Недільної школи. Зібрані кошти: 12328 гривень – будуть перераховані на лікування крихітки. «Разом можна все подолати», – говорить киянка Вікторія, яка приїхала в гості до Бердичева разом із родиною. «Коли  відгукуємося на чужий біль та намагаємося допомогти, Сам Господь діє через наші прагнення і вчинки», – говорить парафіянка собору Ірина. Координатор благодійної акції Юлія Омельчук дякує кожному, хто долучився до справи милосердя: «Дорогі бердичівляни –  знайомі та незнайомці, духовенство і парафіяни Свято-Миколаївського собору, сьогодні всі найтепліші слова – вам. Безмежно дякуємо за кожну гривню. Шлях до одужання – важкий і довгий, але на душі стає світліше, коли знаєш, що є уважні до болю інших люди. Нехай ваша доброта повертається до вас сторицею, нехай Бог благословляє вас. Сподіваємося, що ви приєднаєтеся до продовження акції «Добра Булочка» 19-го серпня, в день Преображення Господнього». Рідні маленької бердичівлянки вдячні всім, хто відгукнувся, за молитви та фінансову підтримку. Хай Небесний Спас береже всіх нас…

Три Спаса, три свята – Всемилостивого Спаса, Преображення Господнє і перенесення з Едеси до Константинополя Нерукотворного Образу Ісуса Христа – ніби пов’язують увесь Успенський піст. Незабаром – 19-е серпня, Яблучний Спас, свято, що відкриває справжню красу людини, яку дарував нам Бог…

Вікторія Кучерява, прессекретар Бердичівського благочиння

 

 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   


Content Management Powered by CuteNews
Новини
menu 1
menu 2
Православний молодіжний центр
 
Календар в розробці...
Вхід 

     
 
 
2011-2022