Свято-Миколаївський собор, м.Бердичів
 
     
 
 

Церква - це Дім Божий, в якому ми знаходимо та отримуємо спасіння...

У сучасному світі спостерігається втрата духовних цінностей і православних традицій. Відповідно до соціальної концепції церкви, ЗМІ грають велику роль у житті кожної людини. Ми дізнаємося щось цікаве для себе з різних джерел: з газет або журналів, телебачення чи мережі Інтернет. Цей сайт висвітлює загальні церковні новини та події з життя парафій Бердичівського благочиння.

Новини

У селі Осиковому молитовно відзначили першу річницю освячення Свято-Успенського храму

Двадцять сьомого жовтня виповнився рівно рік, як Високопреосвященніший Никодим, митрополит Житомирський і Новоград-Волинський, звершив освічення новоспорудженого Свято-Успенського храму в с. Осиковому. У середу седмиці 19-ї  після П’ятидесятниці парафіяни та гості зібралися на Подячній Літургії.

Цього дня Господь дарував ясну погоду. Сонячне проміння просвічувало через золотисте листя дерев, яскраво-жовті хризантеми сонячно сяяли в руках віруючих, їх обличчя відбивали радість урочистої події. Виблискували золотом куполи церкви…

Святкове богослужіння очолив настоятель Свято-Михайлівського храму с. Маркушів архімандрит Мануїл (Бицик) у співслужінні настоятеля Свято-Успенського храму с. Осикового протоієрея Олександра Худякова та настоятеля Свято-Петропавлівського храму с. Реї протоієрея Євгенія Дзядуха.  

У день першої річниці освячення храму церкви настоятель привітав паству зі святом, нагадавши історію будівництва храму, яке почалося у 2014-му: «Здійснилася багаторічна мрія жителів села. Крок за кроком ми наближалися до цього дня. За промислом Божим було зведено новий храм. Пресвята Богородиця дарувала його нам. У селі запалено лампаду Божу, яка світить усім… Ми маємо дякувати Господу за Його милість, дякувати Цариці Небесній за благодіяння, які явлені нам. І найкраща подяка Господу – наше праведне життя, добрі справи, міцна віра і любов до Бога та ближніх. Нехай Господь воздасть вам сторицею і відкриє шлях до спасіння!»

Храм споруджений щирими молитвами та старанними трудами настоятеля – протоієрея Олександра  Худякова і парафіян та на пожертви благодійників і віруючих. Із самого початку будівництво супроводжувалося дивовижними подіями та проявами несподіваної допомоги небайдужих людей, розповідають жителі Осикового. Попереду – подальші роботи з оздоблення церкви та облаштування навколишньої території. Віруючі докладуть усіх зусиль, аби храм став ще красивіше, розповіла церковний староста Віра Антощук: «Люди люблять свою церкву і глибоко поважають нашого батюшку – отця Олександра. Приходять до нього і з радощами, і з проблемами, просячи поради та підтримки…»

За Божественною Літургією віруючі сповідалися і причащалися. До Святої Чаші з трепетом підходили батьки та діти…

Настоятель Свято-Михайлівського храму с. Маркушів архімандрит Мануїл (Бицик) звернувся до всіх із повчальним словом: «Нас сьогодні єднають велика духовна радість, соборна молитва за мир у душі, у кожній родині та в нашій Україні. Храм Божий згуртовує людей, тут знаходимо втіху і спокій, розуміння та надію. У храмі звучить Слово Боже, звернене до нас, Слово Боже, яке маємо зберігати в серці…» До святкових привітань приєднався настоятель Свято-Петропавлівського храму с. Реї протоієрей Євгеній Дзядух: «Ми відзначаємо першу річницю освячення храму. Храм Божий – частина Неба на землі. Любіть одне одного, підтримуйте і поважайте, живіть у злагоді та взаєморозумінні. Нехай Господь зміцнює ваші духовні і тілесні сили». Отець настоятель адресував слова глибокої вдячності духовенству та віруючим за радість спільної молитви. Від імені парафії священству подякувала за духовну підтримку церковний староста  Віра Антощук, висловивши почуття присутніх: «Ми радіємо душею, тому що маємо такий храм і такого мудрого й чуйного настоятеля. Хочеться побажати всім берегти віру православну, жити у любові та єднанні, жити з Богом».

Богослужіння завершилося многоліттям. Помазані святим єлеєм, люди поверталися до своїх осель та буденних справ очищенні і просвітлені…

Нас кличуть дзвони в Божий храм,

Об’єднує людей молитва,

Підноситься, як фіміам, –

Дар Господа і тихе світло…

Вікторія Кучерява, прессекретар Бердичівського благочиння

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

Content Management Powered by CuteNews
Новини
menu 1
menu 2
Православний молодіжний центр
 
Календар в розробці...
Вхід 

     
 
 
2011-2022