Свято-Миколаївський собор, м.Бердичів
 
     
 
 

Церква - це Дім Божий, в якому ми знаходимо та отримуємо спасіння...

У сучасному світі спостерігається втрата духовних цінностей і православних традицій. Відповідно до соціальної концепції церкви, ЗМІ грають велику роль у житті кожної людини. Ми дізнаємося щось цікаве для себе з різних джерел: з газет або журналів, телебачення чи мережі Інтернет. Цей сайт висвітлює загальні церковні новини та події з життя парафій Бердичівського благочиння.

Новини

Різдвяний піст: загальна сповідь духовенства Бердичівського благочиння

Двадцять першого грудня з благословення Високопреосвященнішого Никодима, Митрополита Житомирського і Новоград-Волинського, у Свято-Миколаївському соборі м. Бердичева було звершено загальну сповідь духовенства благочиння та соборну Божественну Літургію.  

Різдвяний піст – час посиленої молитви і глибокого покаяння, єднання з Господом та духовного оновлення, час для зростання у Бозі та добрих справ.

У вівторок седмиці 27-ї після П’ятидесятниці священнослужителі Бердичівського округу зібрались у Свято-Миколаївському соборі. Після спільної молитви духівник благочиння – настоятель Свято-Димитрівського храму смт Гришківці протоієрей Миколай Шпичка – звершив Таїнство Сповіді. Соборну Божественну Літургію очолив благочинний Бердичівського округу архімандрит Варфоломій (Бойков)…

Закінчується останній місяць календарного року – період підготовки до святкування однієї з найважливіших подій у християнстві – Різдва Христового. Ми маємо очищатися від гріхів, що були скоєні, прощати одне одного, ставитися з любов’ю та повагою до ближніх своїх і дякувати Богу за плоди, які Він дав за дні минулі. Люди проходять до храму, щоб Господь увійшов у серце, щоб прийняти Його в дім своєї душі. Під час Божественної Літургії парафіяни Свято-Миколаївського соботу приступили до Святих Таїнств Сповіді і Причастя…

Після завершення богослужіння були проведені збори духовенства. Благочинний Бердичівського округу архімандрит Варфоломій (Бойков) повідомив про питання, які були розглянуті під головуванням правлячого архієрея на останньому засіданні єпархіальної ради. Зокрема, акцентував увагу на суворому дотриманні церковної дисципліни, важливості посиленої молитви під час посту та підготовці храмів до свята Різдва Христового.  

З благословення Владики Никодима, повідомив голова зібрання, у храмах благочинь Житомирської єпархії встановлюються Різдвяні кружки  для збору пожертв на потреби дітей-сиріт.

Звертаючись до священників, отець благочинний закликав їх мужньо нести нелегкий тягар пастирського служіння і покірно приймати всі випробування, що посилаються Господом, та побажав помочі Божої і кріпості на поприщі посту...

Вікторія Кучерява, прессекретар Бердичівського благочиння

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

Content Management Powered by CuteNews
Новини
menu 1
menu 2
Православний молодіжний центр
 
Календар в розробці...
Вхід 

     
 
 
2011-2022